Holmens Kanal og Danske Bank eksteriør Elgaard Architecture
Tilbage til projektoversigt

Holmens Kanal og Danske Banks hovedsæde

Elgaard Architecture har for Jeudan A/S udviklet et strategioplæg for Danske Banks hovedsæde og det omkringliggende område med anvendelse af 80 % af det eksisterende areal, stort set som det er, mens det resterende areal udvikles til nye funktioner som for eksempel mødecenter i Erichsens Palæ – Danske Banks tidligere hovedsæde. Facaderne foreslås åbnet i en del af bygningerne for at blive indrettet til fødevarebutikker, café, restaurant og lignende.

Fakta

Årstal
2015

Tema
Strategioplæg

Bygherre
Jeudan A/S

Holmens Kanal og Danske Bank eksteriør Elgaard Architecture
Det klassicistiske Erichsens Palæ er opført af arkitekt C.F. Harsdorff for den rige handelsmand agent Erich Erichsen i perioden 1797-1801. Palæet har været fredet siden 1918 og fra siden 1875 været Danske Banks hovedsæde. Banken flytter i 2023 til et nyt domicil på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård, og bygningen tænkes anvendt som mødelokaler for kunder, som ønsker adgang til centralt placerede historiske og eksklusive omgivelser.

Historien er løs i Laksegade
Ejendommene i Holmens Kanal 2-12 og de bagvedliggende bygninger mod Laksegade, Asylgade, Vingårdsstræde og Bremerholm udgør et unikt kvarter i København, hvis bygningshistorie strækker sig tilbage til 1700-tallet. Hele området blev hærget af den store brand i 1795, og områdets ældste bygninger stammer fra genopbygningen umiddelbart efter branden.

Karréerne ved Holmens Kanal er over en længere årrække udviklet til at være én stor arbejdsplads på 40.000 m2 for 2.200 medarbejdere og fremstår med en velfungerende infrastruktur og i en høj vedligeholdelsesstand. Områdets fredede bygninger er af meget høj historisk værdi og forventes at have stor værdi på markedet som ikon-lejemål, hvor samspillet mellem beliggenhed og kvalitet er unikt.

Holmens Kanal og Danske Bank eksteriør Elgaard Architecture
Kuppelsalen i ejendommen ved siden af Erichsens Palæ foreslås indrettet som et spisehus med kantinefunktion for kontorlejemålene i dagtimerne og restaurant for offentligheden samt taglandbrug. Selve huset vil være en integreret del af møde- og konferencecentret i Erichsens Palæ, som det er forbundet med via en gangbro.