
Kuglegården
Projektet var at lave en plan for udvikling og restaurering Søarsenalet, også kaldet Kuglegården, der blev opført i 1742. Det vil sikre, at bygningerne restaureres, bevares og fremtidssikres, så de fremover kan anvendes til erhverv, samtidig med at det barokke anlægs oprindelige karakter forstærkes. Restaureringsholdningen og den arkitektoniske tilgang tog afsæt i bygmester Philip de Langes (ca. 1700-66) oprindelige idé om det barokke, militære anlægs faste takt og symmetri.
Årstal
2018
Tema
Projektforslag til restaurering og nyindretning af barokt anlæg, totalrådgivning
Bygherre
Mogens de Linde Byggeselskab A/S
Samarbejdspartnere
Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S, Center for Bygningsbevaring, Dansk Fæstningsinformation og konservator Lene Gerd Larsen

Historisk anlæg med artillerifortid
Kuglegården fra 1742 var oprindelig en magasinbygning for flådens artilleri, og dets forankring i barokkens arkitektoniske ideal fortæller historien om et markant symmetrisk og velproportioneret anlæg med militærisk, taktfaste facader og et autoritativt og prunkløst udtryk.
Særligt unikt er, at området siden ejendommens opførelse på øerne på Holmen alene har været i Forsvarets besiddelse. Frem til 2018 husede ejendommen f.eks. fortsat forsvarets kommando og administrationens ledelse. Efterhånden som forsvaret fraflytter området, vil Kuglegården blive frigjort til civilt brug.

