Fasangården Frederiksberg interiør
Tilbage til nyhedsoversigt

Fasangården er åbnet

1. oktober 2020

Fasangården i Frederiksberg Have i København er nu åbnet som traktørsted. Fasanerne, som kongens fasanmester engang holdt der, er gået af mode, men der er stadig spiselige sager på menuen i det gamle hus fra 1828. Meyers står nemlig ved gryderne i husets nye traktørsted, så nu kan du sætte tænderne i både det kulinariske og kulturhistorien i huset og dets have og butik. Der bliver plads til både hyggelige frokoster, mondæne middage og muntre fællesspisninger i de gamle stuer og petanque og meget andet udenfor.

Vi har været konsulenter for Slots- og Kulturstyrelsen på dele af den omfattende restaurering, som komplekset har undergået de seneste år. For eksempel er de historiske tapeter blevet genskabt efter de originale rester, og farvesætningen på lofter og vægge er blevet retableret. Du kan læse mere om projektet her.

Huset har blandt andet lagt rum til verse- og digterfødder, for nationaldigteren Adam Oehlenschläger (1779-1850) havde sin sommerbolig i Fasangården i årene 1842-50. Huset er ombygget og udvidet flere gange, og den ældste del stammer fra 1682. Det var dengang, at kong Christian 5.’s (1646-99) fasanmester residerede der.