Kunstnerkollegiet København
Tilbage til nyhedsoversigt

Kunstnerkollegiet skal restaureres

23. marts 2021

Kunstnerkollegiet i Skindergade 34 i det indre København skal restaureres og moderniseres med Elgaard Architecture som bygherrerådgivere. Til det formål har vi taget 3D-scan til BIM i brug som grundlag for bygherrerådgivningen, og den digitale punktsky skal fremadrettet bruges til udtræk af data i projekteringen og efterfølgende i kollegiets drift.

Kunstnerkollegiet er slemt nedslidt og står overfor en gennemgribende restaurering af alle bygningsdele ude og inde.

Den fireetagers bygning er opført i årene 1812-15 af en af datidens danske stjernearkitekter, C.F. Hansen (1756-1845). Han har også tegnet Københavns domkirke og den tidligere Metropolitanskole, nu Domkirkens Hus, som er kollegiets naboer. De tre bygninger danner sammen et helt særligt område med en unik samling af C.F. Hansens bygninger, der alle er opført, efter at englændernes bombardement i 1807 havde lagt store dele af hovedstaden i ruiner.

Bygningen i Skindergade 34 blev taget i brug i 1816 som socialt boligbyggeri under navnet Trøstens Bolig og blev i 1970’erne ombygget til kollegieformål med 32 studieboliger for studerende ved Københavns Universitet og Kunstakademiet.

1905 Skindergade mod NØ