Rum i transformationer Lars Dybdahl
Tilbage til nyhedsoversigt

Ny bog om Carlsbergfondets domicil

23. august 2018

Vi er stolte af endelig at kunne løfte sløret for vores store arbejde med fornyelsen af Ny Carlsbergfondets domicil i det indre København, som vi i de seneste fire år har udført i tæt samarbejde med designerne Salto&Sigsgaard og fondets ledelse.

Carlsbergs arnested, brygger J.C. Jacobsens (1811-87) gamle bryggergård fra 1790’erne i Brolæggerstræde, har undergået en radikal forandring, hvor vi gennem rumlige transformationer har skabt nye forløb og sammenhænge i tre af kompleksets bygninger.  Projektet har over fire år udfoldet en differentieret tilgang til ombygning og restaurering med fokus på nutidige behov og samarbejdsformer såvel som transit, opbevaring og display af kunsten som omdrejningspunkt.

Bogens forfatter, kunsthistoriker og biblioteks- og forskningschef ved Designmuseum Danmark, Lars Dybdahl, har sammen med fotograf Anders Sune Berg fulgt ombygningen af Ny Carlsbergfondet på tæt hold og har skrevet om såvel processen som resultatet og tankerne bag forvandlingen. Bogen kan bl.a. købes online hos boghandlen Saxo.