Qasr Al Hosn
Tilbage til nyhedsoversigt

Restaureringsrådgivning i Abu Dhabi

17. november 2020

Vi ydede restaureringsrådgivning til CEBRA Architecture på restaureringen og moderniseringen af Cultural Foundation og dens arkadeomkransede gårdhaver i Qasr Al Hosn, som er Abu Dhabis kulturelle hjerte og ældste kulturarvsområde.

Overfor Abu Dhabis historiske Qasr Al Hosn-fort ligger Cultural Foundation, et fredet kulturcenter i in-situ-støbt beton med rødder i Bauhaus-arkitekturen, der blev bygget i 1981. Mens fortet repræsenterer byens historiske hukommelse og oprindelse, er Cultural Foundation det kulturelle hjerte i Abu Dhabi. Det er den første institution dedikeret til kunst og litteratur i regionen, og bygningen har således en fremtrædende position som et arkitektonisk vartegn, der repræsenterer byens moderne kulturarv.

Den restaurerede og moderniserede Cultural Foundation indeholder et stort, åbent udstillingsrum, gallerier, workshopsfaciliteter, et artist-in-residence-program, Emiraternes første deciderede børnebibliotek, et scenekunstcenter inklusive et 896-sæders teater, restauranter og en tagterrasse.

Læs mere om projektet her.

Foto: Mikkel Frost, CEBRA