Qasr Al Hosn eksteriør
Tilbage til projektoversigt

Cultural Foundation

Vi ydede restaureringsrådgivning til CEBRA Architecture på restaureringen og moderniseringen af Cultural Foundation og dens arkadeomkransede gårdhaver i Qasr Al Hosn, som er Abu Dhabis kulturelle hjerte og ældste kulturarvsområde.

Fakta

Årstal
2015-2019

 

 

 

Tema
Restaureringsrådgivning

Bygherre
Department of Culture and Tourism Abu Dhabi (DCT Abu Dhabi)

 

Samarbejdspartnere
CEBRA Architecture, GHD, KossmannDejong, ProDenkmal

Qasr Al Hosn Abu Dhabi

Et historisk vartegn
Overfor Abu Dhabis historiske Qasr Al Hosn-fort ligger Cultural Foundation, et fredet kulturcenter i in-situ-støbt beton med rødder i Bauhaus-arkitekturen, der blev bygget i 1981. Mens fortet repræsenterer byens historiske hukommelse og oprindelse, er Cultural Foundation det kulturelle hjerte i Abu Dhabi. Det er den første institution dedikeret til kunst og litteratur i regionen, og bygningen har således en fremtrædende position som et arkitektonisk vartegn, der repræsenterer byens moderne kulturarv.

Den omfattende restaurering og modernisering af bygningen er et banebrydende projekt, der har til hensigt at bevare Emiraternes modernistiske, arkitektoniske arv fra 1970’erne og 1980’erne. Denne kulturarv sikrer en håndgribelig forbindelse til den relativt unge metropols fortid, mens den samtidig hylder moderniseringen og urbaniseringen af en by i hurtig vækst.

“Den omfattende restaurering og modernisering af Cultural Foundation er et banebrydende projekt, der har til hensigt at bevare Emiraternes modernistiske, arkitektoniske arv fra 1970'erne og 1980'erne.”
Qasr Al Hosn CFB
Projektet understøtter også Cultural Foundations position som en af de mest kendte og værdsatte bygninger i byen, som har stor følelsesmæssig værdi for befolkningen i Abu Dhabi med sin in-situ-støbte beton, geometriske mønstre, flisebelagte buer, træinteriørdetaljer, arkader og mosaikfliser.
Qasr Al Hosn Abu Dhabi sal
Den restaurerede og moderniserede Cultural Foundation indeholder et stort, åbent udstillingsrum, gallerier, workshopfaciliteter, et artist-in-residence-program, Emiraternes første deciderede børnebibliotek, et scenekunstcenter inklusive et 896-sæders teater, restauranter og en tagterrasse.
Qasr AL Hosn Abu Dhabi trappe
En eksisterende, diagonal passage i stueetagen med retning mod fortet udvides opad for at skabe et ikke-overdækket, lodret rum, der i sin retningsbestemmelse fremhæver forholdet til fortet. Dette nye, panoptiske rum åbner det kompakte og indadrettede område med en trappe, der stiger op langs kanten af rummet og afslører udsigten over de forskellige funktioner på tværs af etagerne i det nye børnebibliotek, samtidig med at den giver adgang til den tredje-vigtigste arkitektoniske ændring: en stor, offentlig tagterrasse med spektakulær udsigt over fortet.
“Den arkitektoniske tilgang bevarer bygningens udtryk, materialitet og atmosfære og tilføjer samtidig en række præcise, arkitektoniske indgreb.”
Qasr al-Hosn interiør
Stueetagens centrale rum er omdannet til et stort, åbent udstillingsrum til skiftende aktiviteter, der forbinder interiøret med den udvendige arkades leg med lys og skygge samt æstetiske detaljer.

Fotos: Mikkel Frost, CEBRA