Tilbage til nyhedsoversigt

Stor ros fra Berlingskes arkitekturanmelder

Berlingskes arkitekturanmelder, Holger Dahl, er begejstret for Elgaard Architectures renovering af Svenn Eske Kristensens fine kontorbygning fra 1958, der ligger som en diskret tilføjelse i Frederiksstaden klods op ad Bernstorffs Palæ fra 1750'erne.

Forsikringsselskabet Baltica opførte i 1954-58 et domicil i helt moderne stil på adressen Bredgade 40 med Svenn Eske Kristensen (1905-2000) som arkitekt. Svenn Eske Kristensen kaldte selv bygningen for en “mellembygning”, hvilket fint understreger dens diskrete tilpasning til det helstøbte københavnske bykvarter Frederiksstaden, der blev opført i 1750’erne i rokoko og barok stil.

Den oprindelige smuk­ke modernistiske indretning, og dermed husets identitet, er siden gået tabt gennem flere om­bygninger.

Projektet omfattede istandsættelse og udvikling af ejendommen, hvor den oprindelige arkitektur er vakt til live og hvor behovet for fleksibilitet og komfort er løftet til et niveau med en moderne kontorejendom. Vi er rigtig stolte af projektet, der har bragt bygningen tilbage til sin oprindelige identitet og høje kvalitet hvad angår både materialer og håndværksmæssig udførelse.

Stor tak til Jeudan A/S, der som bygherre har været ambitiøs på arkitekturens vegne, og til alle øvrige samarbejdspartnere: NT Consulting, JL Engineering, Stokbro Rådgivende Ingeniører ApS.

Projektet er longlistet til Renoverprisen 2024 – vi krydser fingre!

Læs Holger Dahls anmeldelser i Berlingske her (kræver abonnement)

https://www.berlingske.dk/arkitektur/det-ligner-det-mest-umulige-i-verden-men-holger-dahl-er-ved-at-daane-af

https://www.berlingske.dk/arkitektur/du-laegger-ikke-maerke-til-dem-naar-du-gaar-rundt-i-koebenhavn-men-her

Se mere om projektet her:
https://elgaardarchitecture.com/project/bredgade-40-3/