Carlsberg Akademi Pompeji
Tilbage til nyhedsoversigt

Vidunderligt væksthus restaureres

8.  april 2021

“So ein Ding muss ich auch haben!”, tænkte brygger J.C. Jacobsen, da han i sidste halvdel  af 1800-tallet fulgte datidens mode og lod et smukt væksthus opføre ved sin private villa i København, som i dag ejes af Carlsbergfondet og huser Carlsberg Akademi. Lige nu er vi i færd med at restaurere både villaen og dens væksthuse,  og du kan komme med ind i restaureringsprocessen i videoen nedenunder, hvor arkitekt Anne Nebel fra Elgaard Architecture fortæller om projektet.

I væksthusets stueetage er der smukke marmorgulve med mosaikker og kæmpestore doriske søjler, som det ses på billedet herover.

“Noget af de interessante i denne proces har været at finde frem til det oprindelige tag. Det oprindelige tag har været beklædt med tagpap og var dermed et af de første tagpaptage i København – noget, der var typisk for bryggeren, som var med på det første nye,” siger Anne Nebel.

“Der er 2000 stykker krummet glas i tagetagen, hvoraf ingen er originale, men de eksisterende glas er blevet demonteret og afrenset. Rundbuerne i den meget smukke stålkonstruktion kan genanvendes, mens stålet i den flade del af taget måtte udskiftes, fordi det var i ekstremt dårlig stand,” fortsætter hun.

Væksthuset Pompeji bliver ført tilbage til dets oprindelige geometri, opbygning og konstruktion og forventes at stå færdigt i august 2021.

 

Carlsberg Akademi Pompeji