Bredgade 40 København trappe Elgaard Architecture
Tilbage til projektoversigt

Bredgade 40

Forsikringsselskabet Baltica opførte i 1954-1958 en bygning i helt moderne stil på adressen Bredgade 40 med Svenn Eske Kristensen (1905-2000) som arkitekt. Baltica ejede i sin tid 1700-tals-nabobygningen Bernstorffs Palæ. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har indtil for nylig haft domicil i ejendommen, som ved deres fraflytning istandsættes og udvikles af Elgaard Architecture for Jeudan. Bygningen får dermed sine 1950’er-interiører med de mange oprindelige bygningsdetaljer tilbage, som på den måde bevares for eftertiden.

Fakta

Årstal
2019-

 

Tema
Ombygning og renovering

Bygherre
Jeudan A/S

Samarbejdspartnere
NT Consulting ApS, JL Engineering A/S, Stokbro Rådgivende Ingeniører ApS

 

Bredgade 40 København historiske fotos Elgaard Architecture

Et hus med en starring role
Den moderne kontorejendom i Bredgade 40 i det indre København havde en starring role i kultfilmen om det gode skib “Martha” fra 1967. Filmen blev instrueret af Erik Balling og havde en hel perlerække af kendte danske skuespillere på rollelisten. I 50’er-interiørerne i kontorejendommen, der nu skal genetableres, havde filmens skibsreder O.P. Andersen sin gang.

Billederne til venstre viser før og nu i Bredgade 40. De øverste billeder er fra filmen ”Marta”, og de nederste viser de nuværende forhold fra samme vinkel. Ejendommen er bevaringsværdig og består af en gade-, side- og bagbygning. Den blev i 1959 præmieret af Københavns Kommune.

“Ejendommen er et fornemt eksempel på modernistisk byggeri, der tilpasser sig omgivelserne i det historiske Frederiksstaden.”
Bredgade 40 København trappe Elgaard Architecture
Svenn Eske Kristensen (1905-2000), der tegnede ejendommen i Bredgade 40, var en dansk arkitekt og kongelig bygningsinspektør i perioden 1961-1975 og en af de mest produktive, funktionalistiske arkitekter i efterkrigstiden.
Bredgade 40 København trappe eksteriør Elgaard Architecture
Ejendommen blev i 1959 præmieret af Københavns Kommune. Den er nabo til 1700-tallet og Bernstorffs Palæ, som i gamle dage havde sine stalde der, hvor den moderne arkitektur senere slog sig ned.