Gerlev Kirke Frederikssund eksteriør
Tilbage til projektoversigt

Gerlev Kirke

Gerlev Kirke fra år ca. 1150-1200 trængte til kalkning både udvendigt og indvendigt, og Elgaard Architecture var totalrådgiver på den udvendige restaurering, mens den indvendige blev udført i regi af Nebel & Olesen Arkitekter.

Udvendigt havde almindeligt slid fra vind og vejr forårsaget afskalninger og nedslidte overflader, og kirkens indvendige kalkede vægge og hvælv fremstod med stærkt sværtede og snavsede overflader med mange mørke skjolder.

Fakta

Årstal
2016

Tema
Restaurering og istandsættelse; indvendig og udvendig kalkning

 

Bygherre
Gerlev Kirkes Menighedsråd

Gerlev Kirke restaureret interiør - orgel og lysekrone
Elektrikeren har tilvirket et simpelt, men funktionelt hejseværk til lysekronerne på loftet, så pærerne fremover kan skiftes uden stige, og der er installeret et nyt og moderne lydanlæg. Nye såvel som eksisterende føringsveje og elinstallationer er nu placeret under gulve og bag inventar.
Gerlev Kirke restaureret interiør
Konservatorer har efter Nationalmuseets anvisninger delvist nedtaget og renset det historiske inventar, såsom altertavle, prædikestol og lydhimmel, og alle ikke-historiske overflader er grundigt rengjort.
“Der blev fundet skimmelsvamp på alle overflader i kirken, men den var heldigvis ikke gået ind i materialerne. Dog måtte orgelet skilles ad og alt, hvad der kunne sendes på værksted hos orgelbygger-firmaet, blev fjernet og rengjort. ”
Gerlev Kirke restaurerede stolestader
Stolestaderne blev retoucheret af en dygtig maler, så de nu fremstår som nymalet.