Haslev Hallerne - Hal D
Tilbage til projektoversigt

Haslev Hallerne – Hal D

På trods af løbende vedligehold var der opstået et behov for en hovedrenovering af Haslev Badmintonhal, hvis den skulle bevares. Blandt andet var der behov for ny tagdækning og isolering. Elgaard Architecture var arkitekt på opgaven og førte hallen tilbage til dens oprindelige udseende.

Fakta

Årstal
2018

Tema
Renovering af bygning

Bygherre
Den Selvejende Institution Haslev Hallerne

Samarbejdspartnere
Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører A/S, Akustiker Gade & Mortensen A/S

Haslev Hallerne - Hal D
Det har været højt prioriteret at bevare hallens arkitektoniske værdier og føre den tilbage til et mere originalt udseende.

Funkisarkitektur i sportens verden
Badminton kom til Danmark i 1925, og Haslev Hallernes Hal D blev opført som en af de tidligste haller i Danmark til denne sportsgren i 1938 – samtidig med den gamle K.B. Hal på Frederiksberg. Begge er fine eksempler på funkisarkitektur. Også Danmarks verdensberømte arkitekt Arne Jacobsen valgte samme form, rundbuehallen, da han tegnede en hal til Gentofte Badmintonklub.

Haslev Hallerne - Hal D
Tagdækningen af gråsorte ondulineplader, der på et tidspunkt er lagt på, er blevet erstattet med hvid tagpap, sådan som hallen også stod oprindeligt.
Haslev Hallerne - Hal D
De to Haslev-arkitekter Otto Brüel og Niels Hegelund valgte at bruge rundbuespær af lamineret træ til hovedkonstruktionen. Imellem spærene opsattes ved renoveringen en ny beklædning af varierede træstave oven på isolering og den bagvedliggende originale forskalling, til forbedring af akustikken.