Helligtrekongers Kirke
Tilbage til projektoversigt

Helligtrekongers Kirke

Opgaven bestod i at opføre en ny kirke for Vallensbæk Sogn. Sognet udskrev i 2006 en arkitektkonkurrence om en ny kirke, Helligtrekongers Kirke, fordi den gamle kirke lige overfor var blevet for trang i forhold til større arrangementer. Opgaven blev udført i 2011-12 i regi af Erik Møllers Tegnestue, nu ERIK arkitekter.

Fakta

Årstal
2011-2012

Tema
Opførelse af ny kirke og ombygning af mandskabsbygning og gartnerhus

Bygherre
Vallensbæk Sogn

Samarbejdspartnere
MOE A/S Rådgivende Ingeniører, Gade & Mortensen Akustik A/S, Henrik Andersen og Kirsten Lund Andersens Tegnestue (landskabsarkitekter), Karl A. Hansen Entreprise A/S (hovedentreprenør), Rambøll (mandskabsbygning)

Helligtrekongers Kirke
Formålet med udsmykningen af kirken var blandt andet at give form til fem bibelcitater, valgt af Søren Ulrik Thomsen. De fem skriftsteder findes over indgangspartiet, på gulvsten i kirkegangen, ved og på altret og ved udgangsdøren.
Helligtrekongers Kirke
Udsmykningen af Helligtrekongers Kirke er blevet til gennem et nært samarbejde med arkitekten Peder Elgaard, skrifttegneren Allan Daastrup, digteren og forfatteren Søren Ulrik Thomsen samt repræsentanter for Vallensbæk Kirkes menighedsråd, Eli Hagerup og Karen Høgskilde.
Vallensbæk Kirke
Det nye kirkegårdsafsnit fungerer i dag som en frodig park med træer og en varieret skovbund med blomstrende småplanter.
“Samtidig med opførelsen af Helligtrekongers Kirke blev den gamle Vallensbæk Kirkes mandskabsbygning og gartnerhus ombygget.”
Vallensbæk Kirke - helhedsplan

Ny helhedsplan for område
Vallensbæk sogn er et sogn i vækst og havde derfor behov for flere gravsteder ved både Helligtrekongers og Vallensbæk Kirke. Menighedsrådet besluttede derfor med Elgaard Architecture som rådgiver at omdanne den tidligere katastrofekirkegård, der blev oprettet under den kolde krig, til en ny parkkirkegård og i den forbindelse også at forbedre kirkegårdsgartnernes faciliteter, såsom maskinbygninger og mandskabsrum, så disse og den nye kirkegård integreres i et samlet anlæg.