
Lyngby Rådhus
Elgaard Architecture var underrådgiver for COWI i forbindelse med bygherrerådgivningen om udvikling af byggeprogram for restaurering af det fredede Lyngby Rådhus. Opgaven bestod i skitsering af retningslinjerne for nyindretning af rådhuset set i relation til de bærende fredningsværdier. Vi havde desuden ansvar for dialogen og samarbejdet med Slots- og Kulturstyrelsen samt rådgivning omkring restaureringsstrategi og indledende tekniske undersøgelser af både marmorfacade og indeklima.
Efter aflevering af byggeprogrammet er Elgaard Architecture fortsat som ekstern bygherrerådgiver i forbindelse med granskning af projektet i dets forskellige faser – med fokus på arkitekturen og fredningsværdierne.
Årstal
2017-
Tema
Bygherrerådgiver: Restaurering og nyindretning af fredet rådhus
Bygherre
Lyngby-Taarbæk Kommune
Samarbejdspartnere
COWI (2017-18), Rambøll, Orbicon/WSP Danmark

Nyskabende rådhus med funktionalistisk indre
Lyngby Rådhus er tegnet i 1938 af arkitekterne Hans Erling Langkilde (1906-97) og Ib Martin Jensen (1906-79), og deres arkitektoniske mesterværk er i dag totalfredet. Rådhuset med dets karakteristiske, krumme facade er bygget i seks etager på Lyngby Torv i årene 1939-41, men allerede i 1917 købte Lyngby-Taarbæk Kommune den såkaldte Feyerschous Eng med henblik på at anlægge et rådhustorv der.
I 1923 afholdt man en arkitektkonkurrence, som blev vundet af Tage Rue (1893-1977) med forslag om en lille, palæagtig bygning. Forslaget blev ikke gennemført i sin helhed, og Lyngby fik i stedet sit funktionalistiske rådhus i årtiet efter.


