At omsætte idéer til et konkret byggeprogram kræver overblik og erfaring – ikke mindst når det handler om historiske byggerier. Det har vi. Vi hjælper både sikkert og kreativt med at omsætte koncepter til præcise beskrivelser af alt fra ruminddeling, kvadratmeterfordeling og byggematerialer til energikrav og indeklima.

Programmering

Når det står klart, hvordan en historisk bygnings potentiale bedst indfries og fremtidssikres gennem udvikling, hjælper vi med at omsætte idéerne til et konkret byggeprogram, der sammenfatter bygherrens ønsker til det færdige resultat og til processen.

I denne fase handler det altså om at blive helt konkrete på ruminddeling, materialer, farver, tekniske installationer osv.

Når opgaven er udvikling af historiske bygninger eller eventuelt tilbygning, stiller det store krav til, at alle de konkrete løsninger er i tråd med bygningens eksisterende udtryk og identitet og samtidig lever op til nutidens krav. Der rådgiver vi med erfaring, kreativitet og sikkerhed.

De Danske Spritfabrikker Aalborg eksteriør Elgaard Architecture

De Danske Spritfabrikker

De Danske Spritfabrikker i Aalborg er ved at blive omdannet til en ny kulturbydel med blandt andet Art Centre, hotel, torvehaller og lejligheder. Vi har stået for den komplekse opgave med at analysere og definere transformationen. Vi har inddraget alle interessenter og gennemført en detaljeret programmering med konkrete løsningsforslag. Det har givet Slots- og Kulturstyrelsen bedre forudsætninger for at behandle sagen – og dermed bidraget til at sikre økonomien.

Læs mere om projektet