Jægerspris Slot eksteriør fra parken
Tilbage til nyhedsoversigt

Feriefif til din sommer

I Elgaard Architecture brænder vi for historiske huse af både ældre og nyere dato. Du kan komme med inden for i nogle af dem, som vi har arbejdet med, og hvilket bedre tidspunkt end sommerferien, hvor de fleste af os alligevel skal holde os inden for kongerigets grænser.

På det gamle jagslot Jægerspris Slot residerede kong Frederik 7. og hans grevinde Danner fra 1854 og et årti frem, og ved kongens død blev det enkesæde for grevinden. Frederik og Louise var datidens rebeller, for grevinden begyndte livet som frk. Rasmussen, var født uden for ægteskab og havde et uægte barn. Men kongen fik sin vilje og sin Louise til venstre hånd på trods af samtidens protester. I dag kan du træde ind i historien og opleve slottets mindestuer – tjek slottets tilbud og åbningstider på www.kongfrederik.dk. Vi har været arkitekter på to restaureringsopgaver på Jægerspris Slot.

Kongehallen i Sagnlandet Lejre er den største bygning fra vikingetiden, der er fundet i Danmark. Den genskabte udgave af en kongehal fra 700-tallet blev indviet af dronningen den 17. juni 2020, så nu kan du tage din egen indre viking med på besøg og opleve, hvordan eliten blandt vores forfædre boede. Det har taget fire år og mange fuldvoksne egetræer at opføre den 60 meter lange, 12 meter brede og 10 meter høje kongehal, som vi har været bygherrerådgiver på. Find mere info og åbningstiderne på Sagnlandet Lejres hjemmeside.

Tilbage i nutiden kan du tage dit indre legebarn med på opdagelse i naturvidenskabernes verden. Det nu ombyggede Experimentarium nord for København er Tuborg Bryggeriernes gamle sodavandstappehal, som vi gennem mange år har været bygherrerådgiver på. Her er der rige muligheder for at slå sig løs i fysikkens univers og lære om alt mellem himmel og jord – helt bogstaveligt. Besøg for eksempel Bobleriet og Havnen og lad dig betage af sæbeboblernes verden og global handel og skibstrafik. I Miniverset kan miniputterne få sig en på opleveren. Læs mere på https://www.experimentarium.dk.

På toppen af Danmark kan du stige op i højderne i Skagen Grå Fyr og møde fuglelivet i øjenhøjde. Fyret er nemlig blevet restaureret og nyindrettet til formidlingscenter for det unikke dyreliv i området omkring Skagen Odde, som mange trækfugle sætter næsen mod hvert år. Fyret fra 1858 er en del af Realdania By & Bygs historiske ejendomme og drives af Naturstyrelsen. Vi var arkitekter på den omfattende restaurering og transformation af fyret, der hørte op med at lyse for søens folk i 2013, men nu viser vej for de vingede væsner i stedet. Læs mere på Naturstyrelsens hjemmeside og se denne korte video.

Har du mod på en tur til middelalderen, så stik for eksempel hovedet indenfor i sjællandske Gerlev Kirke ved Jægerspris, Blistrup Kirke i Græsted og Vallensbæk Kirke syd for København. De to første er vejkirker, der er åbne en del af dagen og dermed tilgængelige for alle interesserede. Fælles for alle kirkerne er, at vi har restaureret dem, og Vallensbæk Kirke passer vi godt på som kirkesynsarkitekter. Der taler kalkmalerierne af den berømte Isefjordsmester stadig til menneskets fantasi, som de har gjort i århundreder. Kig nærmere på de tre kirker og find adresserne her: Gerlev Kirke, Blistrup Kirke, Vallensbæk Kirke.